Lekkage:

Een camper word waterdicht gemaakt via kit , kit heeft helaas niet het eeuwige leven, dus vroeg of laat word een camperaar geconfronteerd met lekkage, indien u lekkage bijvoorbeeld aan een dakraam ontdekt ,kit deze niet alleen af maar demonteer de dakluik ontvetten en dan met goede kit afkitten. Het beste is allerdings een vakkundig iemand er naar laten te kijken.

Luifel:

Draai een luifel nooit helemaal uit zonder ondersteuning, dus als u de luifel uitdraait zet de poten uit en draai dan verder, zet uw luifel goed vast aan de grond, zodat deze niet kapot waait met wind.

Gas:

Het gas in de camper word gebruikt om te koken verwarmen en te koelen (koelkast) . De meeste campers hebben flessen gas , in de winter gebruikt u ongeveer 1 fles per week, in de zomer zonder gebruik van kachel kunt u weken met een gasfles doen. De koelkast kan ook op gas werken , dit is bedoeld op plekken waar geen stroom is dus bij wild kamperen kan de koelkast op gas.Soms start de kachel of boiler niet ineens op , dat kan door lucht in de leiding, probeer het enige malen,lukt dit niet controleer of de accu meer dan 12 volt heeft en of de gas druk voldoende is.

Motor:

Check voor de rit het motor oliepeil, alsmede koelvloeistof etc. een te hoge oliepeil kan schade aan uw motor geven , een te lage ook. Kijkt u ook even waar de zekeringen van uw camper zitten. Of er een reserve wiel is waar de krik ligt, sommige modellen hebben trouwens soms geen reservewiel. Voor meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen